seven

Midsommar

Lyxig räkbakelse

En enkel och fantastiskt god räkbakelse som garanterat kommer att göra succé. “Du kan ha den som förrätt eller på buffébordet. Men du kan också servera räkbakelsen som plockmat”

Lyxig räkbakelse

Ingredienser

  • 2 dl fet Créme fraiche
  • 300 g Philadelphia
  • Brioche bröd
  • 300 g Skalade räkor
  • Stenbitsrom
  • 1 st Rödlök
  • Picklad rödlök
  • salt, peppar, dill och citron
  • 10-12 brödskivor
  • Rostbröd, gärna Brioche

Gör så här:

  1. Skala räkorna och lägg åt sidan.
  2. Rosta bröden i ugn eller brödrost tills gyllenbrun. Skär av kanterna och dela på längden till två bitar. Lägg åt sidan.
  3. Vispa all Philadelphia och crème fraîche i separata skålar. Crème fraîchen tar tid, men den ska bli som vispad grädde.
  4. Romcrème: Ta ur en tredjedel av Philadelphia och blanda med stenbitsrom efter smak. Blanda övrig Philadelphia med crème fraîchen till en jämn röra.
  5. Finhacka löken och grovhacka räkorna, rör ner i crème fraîche-blandningen.
  6. Smaksätt med salt, peppar, och dill efter smak. Tillsätt 1-2 matskedar citron. Ta lite citron i taget men se till att du behåller en fast konsistens.
  7. Låt rörorna vila i kyl tills servering, gärna upp till en timme eller två.
  8. Lägg ut hälften av brödskivorna på tallrikar eller ett fat. Tips! Droppa citron över skivorna för extra smak!
  9. Spritsa eller klicka ut röran i två små bollar per liten skiva bröd.
  10. Bred ut en liten klick romcrème på resterande brödskivor. Lägg på som lock över räkröran och dekorera efter smak!

Smaklig spis!

Tips på dekoration

Citronklyftor, dillkvist, hela räkor eller varför inte som oss lite picklad rödlök? Gör den i förväg, håller flera dagar i kyl, med en enkel 1-2-3-lag.

Färdigskalade räkor i burk? Häll av laken och lägg räkorna mellan några lager hushållspapper tills dom är torkade

Dryckestips

Serveras gärna med en kyld Cava, iskall ljus lager eller bordsvatten med is och lite citron.

Produkter som används i receptet: