Tre krämiga röror
Tunnbrödskorgar med tre sorters fyllning
Här får du tips på hur du enkelt twistar till det klassiska påskbordet. “Påskbufféns lena smaker blir garanterat fräscht utmanade av receptens tre enkla smårätter med sting”
Tunnbrödskorgar
Förvärm ugnen på varmluftsläge till 200°. Dela tunnbrödet i mindre fyrkanter (cirka 6 bitar/tunnbröd) och tryck ner i formarna. Värm i ugnen 4 minuter. Ta ut och låt svalna.
Pepparrot och kallrökt lax
Ingredienser
Röra
- 1 dl crème fraiche (vispad)
- 1 burk Philadelphia
- 1/2 finhackad rödlök
- 1/2 grovrivet rött äpple
- 1.5 tsk Pepparrot
- 2 tsk citronsaft
- En kruka dill
- Peppar, salt
Topping
- Kallrökt lax
- Stenbitsrom
- Dill
Gör så här:
- Vispa crème fraichen med elvisp. Ska bli luftig, som vispad grädde i konsistensen. Blanda ner i en bunke med Philadelphia.
- Finhacka rödlök och riv ett halvt skalat äpple grovt. Tillsätt till crème fraicheblandningen.
- Smaksätt med pepparrot.
- Pressa i en halv citron och blanda väl.
- Hacka hälften av dillen och tillsätt till röran, spara resterande till garnering. Smaksätt med salt och peppar.
- Skär laxskivorna i remsor och rulla ihop till små rullar.
- Klicka i en sked röra i en tunnbrödskorg, placera en laxrulle på toppen, klicka dit en liten sked rom och en dillkvist.
- Servera och njut!
Gubbröra med rökig skinka
Ingredienser
Röra
Topping
- Rädisa
- Gräslök
- Tabasco
- Kavring
Gör så här:
- Skiva upp kavringen i små kuber och stek till knaprig yta i stekpanna med mycket smör. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Blanda crème fraiche och majonnäs i en bunke.
- Hacka skinka, ägg och potatis i kuber och tillsätt till röran. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka gräslök, spara lite till garnering och ha i resten i röran.
- Skiva upp rädisa i tunna skivor till garnering.
- Klicka i en sked röra i en tunnbrödskorg. Toppa med en skiva rädisa, lite gräslök, några kuber kavring och två till tre stänk tabasco.
- Servera och njut
Kräftstjärtar med avokado och tomatsalsa
Ingredienser
Salsa
Avokadokräm
-
Avokadokräm
- 1st avokado
- 1dl creme fraiche
- Salt
Topping
- 1 burk kräftstjärtar
- Lime
Gör så här:
- Häll av spadet från kräftstjärtarna och låt dom rinna av i en sil eller durkslag.
- Hacka upp tomater i kuber och finhacka silverlöken. Tillsätt till en liten bunke eller skål.
- Hacka koriander, spara lite till garnering och tillsätt resten till skålen.
- Dela en lime och krama ur saften ur ena halvan ner i skålen. Skär den andra halvan i små trekanter för garnering.
- Kärna ur en halv chili och finhacka, tillsätt sedan till skålen. Om du gillar mer hetta, använd en hel chili eller ha kvar kärnorna.
- Smaksätt med salt och peppar och ställ åt sidan.
- Dela på avokadon och ta ur kärnan. Lägg ner i en mixerbehållare och klicka ner crème fraiche. Mixa slät tills allt är jämnt grönt. Smaksätt med salt.
- Klicka i en sked avokadoröra i en tunnbrödskorg. Toppa med en sked tomatsalsa. Placera två kräftstjärtar och en limeklyfta ovanpå.
- Servera och njut!